Sverige i en ankdamm

Det har diskuteras fåglar i media den senaste veckan. Det om något är ett tecken på att det inte finns så mycket vesäntligt att rapportera om. För ett drygt år sedan var det några Down under-får som det var synd om. Nu är det ankor.

Det sitter en tant i tv just nu och berättar stolt att flera tusen människor skrivit på en digital namninsamling för att få ett stopp på detta torterande. Vakna, för fan! Varför skulle halva östeuropa börja ifrågasätta sin kultur och sitt sätt att leva sedan flera tusen år tillbaka i tiden för att några moralkakor spottas iväg från ett litet skitland i Skandinavien?

Bojkotta! Bojkotta! Köp endast handplockade ägg som är utskitna från en höna som tillhandahåller minst en personlig assistent. Köp endast Lax som frivilligt valt att donera sina filéer efter sin naturliga död. Köp ingenting, vi ska inte bidra till denna kapitalistiska ohumana värld.

Samtidigt sitter vi med chipspåsen i knäet framför Seven years in Tibet och skrattar när munkarna smålarvigt plockar maskar ur jorden för att rädda deras liv. För Det är ju bara trams. I Sverige ligger den moraliska måttstocken alltid rätt. Bara för omvärlden att rätta in sig i ledet för vi, vi vet vad som är rätt och fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback