Oskarshamn: del XXVII

Gosh, take a look at these babies! Jag gillar mjukisbyxor. Inte bara att traska runt i hemma. Jag använder ofta mjukisbyxor. Inte för att det är speciellt snyggt, men väldigt skönt. Och sånt som är skönt ska prioriteras. Hittade precis dessa på Caliroots och blev löjligt intresserad av att slänga in en order. Snyggaste myspys-brallan ever måste jag säga.


image88

Oskarshamn: del XXVI

Jag hann med att titta på ytterligare en film innan jag somnade igår. Jägarna som jag säkert har sätt minst fem gånger redan, men jag gillar den. Så det blev ganska sent innan jag somnade. Det var till och med jobbigt att knalla iväg till skolan när jag började idag; jag började halvett. Så nu har jag snurrat dygnet helt åt helvete. Grattis.

Ska plugga lite ikväll tänkte jag. Men först leta upp någon film att tanka hem till ikväll, följt av en kopp nybryggt kaffe.

Oskarshamn: del XXV



image87Precis kikat på I am legend med Will Smith i huduvrollen. Började riktigt lovande. Kändes lite som någon slags uppföljare till I,Robot på något inte alls likt sätt. Han är bra på att rädda världen den där Wille. Tråkigt nog utvecklade det sig till en riktig skitfilm som slutade innan den ens hann börja. Inga fyra toasters till den alltså.

Imorgon har jag sovmorgon. Grymt. Jag har blivit helt värdelös på att gå upp tidigt den senaste tiden, vilket egentligen gäller hela min sömn. Har en vag gissning om att en bidragande orsak kan vara min icke-träning. Måste skärpa mig.

Nu ska jag kolla på någon skräpig natt-serie och försöka sova. Må väl.

Oskarshamn: del XXIV

image86


Pizzerior måste vara det mest förvirrade som finns. Själva pizzan kommer ju ursprungligen från italien. Dom flesta pizzabagare i det här landet är långt ifrån italienare. Snarare jugoslaver, turkar eller från något land i mellanöstern. Det kan jag köpa. Men, det finns ett men. Varför envisas majoriteten av sveriges pizzerior att skriva "Bon Appetit" på papperkartongen som pizzan levereras i. Vart kommer franskan in i det hela?

Italiensk maträtt tillagas av svettig turk som önskar en smaklig måltid på franska. Jag förstår inte.

Oskarshamn: del XXIII


Jag hade såklart rätt igår, men nog om min personliga briljans nu. Som tur är använder vi oss fortfarande av en jury i dessa finalsammanhang. Igår stod dom som en överbeskyddande liten farbror och klappade det svenska fotfolket på huvudet och ställde allt till rätta. Jag kan verkligen inte förstå vad som är så dejligt med den där Nielsen och hennes låt. Dessutom är det bara en blek kopia av Anna Vissis grek-bidrag för två år sedan. Tack juryn för att ni förstod att pöbeln gått miste om detta.

Jag försöker föreställa mig juryn och hur den ser ut. Vilka är dom egentligen? Hur går det till? Min slutgiltiga gissning har landat på att det är inhyrda proffs, som likt Clark Kent jobbar i det tysta för nationens bästa. Dom följer finalen via en rullande tv-möbel som man alltid hade i högstadiet när det var dags att se någon urvattnad dokumentär om genforskning. Till det dricker dom kok-kaffe och äter skorpor. Sen ger dom alla poäng till Perrelli och skrattar elakt åt Christer Sjögren. Att Göteborgs-juryn, som enda jury-distrikt, faktiskt gav herr Sjögren en poäng säger egentligen bara mer om Göteborgare än om Christer. Det finns alltid folk som bara är där för att förstöra. Jävla Göteborg.

Nu ska jag hämta min bil som jag glömde igår.

image85

Oskarshamn: del XXII

image84

Ikväll är det schlager! Satan så härligt. Perrelli vinner, för henne vill jag se nak.. i Belgrad. Eller Bengtzing. Tänk er en Dubbelma.. Duett med dom två. Ska iväg till mina skånska kamrater och inleda kvällen nu. Vi förstår inte varandra så bra, men vi har ungefär samma syn på alkohol och hur den ska förvaras: i magen.

Oskarshamn: del XXI



"Skateboard får fyra av fem toasters. Kanonkul."

Oskarshamn: del XX

Idag har jag slagit snooze-rekord på min väckarklocka tror jag. Men det var skönt med lite sovmorgon. Blev bara en eftermiddags-lektion i form av datakunskap. Där fick vi lära oss hur man använder en sökmotor. Det är definitivt värt att flytta 45 mil söderut för att lära sig använda Google korrekt.

Idag ska jag plugga till en skriftlig tenta i Muntlig kommunikation. Upplägget låter väldigt suspekt måste jag säga. Men först måste jag diska. Mitt första inköp när  jag flyttar till någonting större blir en diskmaskin. Och en thaia som kan städa.

Oskarshamn: del XIX

Den dagen jag får skäggväxt ska jag se ut såhär.
Den dagen jag blir en colombiansk kokainkung ska jag se ut såhär.
Den dagen jag börjar få åldersnoja ska jag se ut såhär.
Den dagen jag får rejält med stryk ska jag se ut såhär.
Den dagen jag besöker Tyskland ska jag se ut såhär.
Den dagen det är Miami Vice-tema på festen ska jag se ut såhär.
Den dagen jag ställer upp i småstjärnorna som Günther ska jag se ut såhär.
Den dagen jag blir vuxen ska jag inte se ut sådär.

image83

Oskarshamn: del XIX

Schlagern igår blev lite bättre än jag hade förväntat mig. Fick besök av lite folk, så det slutade med att vi kollade in själva Oskarshamn. Tyvärr verkar det vara en riktig skitstad när det kommer till underhållning. Oseriösa krogar, våldsbenägna 14-åringar som försöker mäta kukarna genom händerna, små fyllepizzor och inte en enda taxibil i hela kommunen. Jag försökte i drygt 30 minuter till samtliga bolag utan att komma fram en enda gång. Till och med taxin i tierp har en växel där man placeras i kö. Så jag fick gå hem. När jag kom hem hade mina fingrar domnat. Blåsten total. Men såhär i efterhand var det nog bra. Jag hade säkert vart aningen mer bakfull idag utan den där promenaden.

Schlagern då. För första gången i år rätt låtar som vann. Och Linda Bengtzing. Linda Bengtzing! Het är bara förnamnet. Så jag förlåter henne för att hon stulit inledningen av låten rakt av. Eller är det någon som inte kan intyga att introt är ett plagiat av Mika - Grace Kelly? Perrelli kommer vinna finalen och det är något jag kan acceptera. Den kommer pumpas mycket i kommersiell radio känns det som. Dessutom har jag inget ont att säga om hennes välsvarvade kropp heller.

Tråkigt bara att vi redan på förhand är körda i den stora finalen. Irland vinner. Dom skickar en utklädd fågelskrämma som heter Dustin the Turkey. Ukraina-varning på den, även fast låten är sjukt mycket sämre än dess förebild. Youtuba den, någon slags humor iallafall. Schlagerbögarna kommer gå i taket.

Oskarshamn: del XVIII

Igår var det klassfest, om man bara bortser från att drygt halva klassen saknades. Det var kul. Så kul att jag dagen efter upptäckte att jag hade supit bort underbyxan. En bastu inblandad, så ni kan sluta fantisera om vad som faktiskt hände. Mina favorit-kalsonger dessutom. Just dessa kommer särskilt bra överrens med min kuk, så det var en tung förlust. som tur är har jag två likadana kvar i mitt ägande.

Ikväll är det schlager och för första gången på flera år tillbringar jag den inte tillsammans med mina nallebjörnar hemma i Månkarbo. Musik-tävlingen går man förståss miste om också. Det känns surt, men jag litar på att Robin står stark när det blåser hårt mot Hinken. Doo ska tydligen ha tränat intron hela veckan, men jag vet inte jag. Han har mycket att bevisa i den här leken.

Igår lärde jag mig ett nytt ord. "Konna". Det betyder "tjej" på skånska. Det där var mest ett stödord för mig själv, för imorgon kommer ordet vara bortsupit.