Städmani

image66
DANNES CYKEL. Den har stått och skräpat här utanför ytterdörren i en dryg vecka nu, tror jag. Det kan vara mer. Det är så enkelt att låna ett cykel, men väldigt svårt att återlämna den. Nu är min förhoppning att den ska bli såpass insnöad att den försvinner och kommer fram lagom till våren. Det är alldeles för halt för att cykla just nu. Och kallt.

Extra jobbigt när det även står en bil i närheten. Den har jag för övrigt städat idag. Det har varit kaos där sen i somras. Det tog sin tid och det var det väl värt. Förutom en halv garderob hittade jag även min hemnyckel som varit på rymmen en längre tid. Ett par hörlurar till min ipod dök också upp, liksom tre(!) par skor samt en keps jag saknat väldigt länge.

Hade tänkt åka in till stan idag, men det är så sjukt tråkigt att traska runt där för sig själv. Hittade även en sista minuten till södra Thailand för småslantar. Hade suttit perfekt just nu. Enda problemet är att det är sjukt tråkigt att åka på semester själv. Tror jag ska ringa runt lite bland mina homies arbetsgivare och ljuga ihop någon dålig historia som får hela högen sparkade.


En festlig avåkning

Kvällen är slut, liksom helgen. Det har, som beräknat, blivit en hel del tv-spel ikväll. Drygt 10 timmar skulle jag tippa på. Ack så roligt. Vad som dock var roligare ändå hände någon gång kring midnatt. Johan hade minuterna innan lämnat sällskapet uppe hos Doo för att bege sig hemåt. Han ringer Doos mobil och berättar att han har kört i diket. Festligt, tycker vi och klär på oss ytterkläderna för att åka och skotta upp honom. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig för typ av avåkning, men det som skulle visa sig var fasligt mycket mer underhållande än jag kunnat föreställa mig. Redan från Doos avfart upp mot vägen ser man finfina kringlor som lämnat spår efter sig i den nyfallna snön. Lite längre fram står Johan på vägen för att hejda oss med bilen vid sin sida. På fel sida vägen. Felvänd. Halvt omkullvält i ett djupt dike. Han har alltså slagit en pireutt mitt på vägen och sen dragit ner i motsatt körfälts diket  - baklänges Jag skrattade så högt så hela Månkarbo vaknade, tror jag. Sen kom bärgaren och drog upp honom.

Jag har ännu inte bestämt mig om jag nu ska gå och lägga mig eller om jag bara ska köra på. Kan ju bara gissa hur länge jag kommer sova om jag slocknar nu. Ska till att börja med slå på en film, sen får slumpen avgöra.


Körschema: Fredag

BEGRAVNING IDAG. Min farfar. Det är den andra gången på kort tid som jag sätter mig ner för en nära anhörigs begravning. Jag tycker inte om begravningar. Särskilt inte sådana när man placeras på första raden till vänster. Inte av käsnlomässiga skäl. Snarare för att man släpps in sist av alla, med en malplacerad ros i handen och övriga betraktares vemod och sorg kastat över sig.

Efter själva cermonin brukar det bli någon slags sittning. Jag hoppas på smörgåstårta. Förbannat gott, men enligt rykten blir det enbart smörgås och ingen tårta. Eftersom jag innan befinner mig i en kyrka ska jag be för att dom är färdiga och inte står på något help yourself-bord. Begravning innebär gamla människor och är det något jag ogillar så är det att dela osthyvel med sådana typer. Det sägs att dagens generation ungdomar inte har någon uppfostran, men jag vet inte. De äldres bordsskick är inte att leka med, eller så är det bara i min släkt och i Emil i Lönneberga-filmerna som detta pågår helt vidöppet.

image65Ikväll ska jag äta middag med lite kompisar, tänkte jag. Dom vet inte om det än, men det struntar jag i. Är man ledig om dagarna får man faktiskt ta på sig rollen som lekfarbror. Sen så är det väl inte helt omöjligt att det blir några timmar framför Dodoos monster-tv för att lite Cod4.

Snart ska jag kolla på den Australiensiska serien Home and Away som är en riktig höjdare för att vare en sån skitserie. Lite skilda världar-känsla över hela programmet, vilket passar mig utmärkt. Jag älskar lågbudgeterade såpor. Det faktum att Robert tillbringade drygt 9 månader down under blir helt plötsligt så uppenbart, trots hudcancer-garanti och känguruattacker. Isabel Lucas till exempel. My Gosh!

Äntligen fredag

FREDAG IDAG. Jag gillar fredagar, även fast veckodagen inte är lika uppskattad längre för min del. Slutet på veckan känns inte av en bråkdel lika bra som när man är sysselsatt till vardags. Det är riktigt surt att man blivit så totalt hjärntvättad och uppfostrad av samhället att man inte ens lyckas njuta av veckans höjdpunkt för att man inte har förtjänat det. Å andra sidan kanske det är helt normalt att tröttna på saker som konsumeras i överflöd; Det funkar inte att äta snabbmakaroner och köttbullar varje dag även fast det är en riktig höjdare, så att säga.

Uppe tidigt idag igen. Jag tror det optimala är att sova ungefär lika lång tid varje dygn. Idagsläget får jag på sin höjd ut en bra snitt-tid per vecka. Medianen är åt helvete. I onsdags var jag uppe före fem, det följde jag upp med att sova till halvtvå på eftermiddagen igår, för att sedan kliva upp halvfem idag. Det funkar inte riktigt. Jag får dåligt samvete av att sova länge. Problemet är att jag ändå bara tittar på något löjligt tv-program när jag väl vaknar tidigt, vilket i längden enbart ger mig ett par tjocka glasögon. Närsynt, sa Bull.

Avspark

Avspark om drygt två timmar. Har laddat med att slänga in lagom mycket pengar på betting; inte för mycket för att man ska gå och må dåligt om det skulle skita sig totalt och samtidigt inte för lite för att det ska kännas helt likgiltigt. Sen så var jag över några timmar till Dodoo och lirade Cod 4.  Det är löjligt bra och på gränsen till beroendeframkallande. På fredag kommer jag vara upptagen hela kvällen med satyget.

image63

Någon person från Citymail ringde idag och tyckte jag kunde dela ut deras brev. Jag tvekade och bad dom ringa upp igen om några dagar. Vad jag hört är företaget dom allra överjävligaste arbetsgivarna man kan tänka sig. Men vem vet, snart kanske man ställer upp på att cykla runt som Gustav Svensson-junoir helt gratis, enbart för att slippa den här tristessen det innebär att bara gå hemma likt en alkoholiserad loser.

S som i Svart.

Vaknade av någon anledning väldigt tidigt idag. Slog på TV:n på måfå och hade turen att pricka in Cinderella Man precis. Väldigt bra film faktiskt, även fast 98 av 100 filmer med boxningsteman slutar med att huvudkaraktären står där i ringen halvt ihjälslagen som en vinnare. Million Dollar Baby och Tjuren från Bronx är nummer 99 och 100.

Efter en stadig frukost har jag suttit rastlös. Ägnade några minuter åt att måla om bloggen. Det blev lite för mycket påsk över den tidigare i längden.

Jag hade tänkt åka på fotboll ikväll; Sverige-Lettland. Men nu när vädret är som det är, Daniel Andersson och Anders Svensson lirar centralt och Ekdal gästas av Rekke och Milton strax efter slutsignalen blir det soffan istället.

Det börjar bli jävligt trist att knalla hemma om dagarna. Mamma tycker jag ska gå till Arbetsförmedlingen. Jag tycker det är bortkastad tid. Efter att ha besökt
Arbetsförnedringen.se tycker jag att mina argument har stärkts. Sevärd sida för övrigt.

Jag fick för mig att jag skulle gå ut och skotta snö tidigare. Det finns dock bara is på marken och det vet jag fan inte hur man åtgärdar utan miljoner småstenar till hjälp. Mineralsalt?  

Bristvara.

Min sysselsättnings-cell i huvudet går för närvarande på ångorna. För att förtydliga vissa saker innan jag går vidare bara: Jag har inte likt en apatisk snorunge från Farsta börjat sniffa lim. Bara en parallell till majoriteten av bilarnas drivmedel och hur dom brukar reagera när bränslet är påväg bort.

Jag har insett att man som obotlig boll-fantast blir lagom isolerad när året går mot vintertid. Det mesta handlar om saker som utövas i flock. Sen finns det golf, som faktiskt fungerar enskilt, även fast det är ganska tråkigt i den formen. Men det sätter vädret så obarmhärtigt stopp för. Vad finns kvar att intressera sig för? Jag uppskattar visserligen att det kommer fler och fler kunskapskanaler på TV, men dom flesta fyller verkligen ingen funktion. Jag struntar fullständigt i hur fort en båt som väger flera hundra ton kan färdas i, jag är inte det minsta intresserad av att få veta att biodlare är ett jobbigt yrke och jag blir bara arg när Discovery fyller agendan med att låta ett gäng tjocka amerikaner bygga en stor ful motorcykel. Lättlagat mitt i natten ger mig mer då.

Film: American Gangster

Igår ägnade jag några timmar på förmiddagen åt att kolla på hypade American Gangster med Denzel Washington och Russell Crowe i huvudrollerna. Filmen är baserad på en sann händelse där Richei Roberts, som spelas av Crowe, är en överambitiös pk-snut som jagar knarkbovar i New Yorks 70-tal. Frank Lucas (DW) utnyttjar Vietnamkriget för sina egna intressen och pumpar amerikanerna fulla med heroin. Ni förstår handlingen.

image59












Personligen hade jag väntat mig mer från filmen pga. alla lovord filmen fått den senaste tiden. AG förtjänar sitt goda betyg precis lika mycket som The Departed: En bra film med mycket goda vitsord, men som saknar det lilla extra för att bli ihågkommen någon längre tid dvs.

Filmens betyg: 3,5 stycken rena heroinsprutor.

image60

Första snön

Nu har första snön kommit. Snöslasket som ramlade ner i slutet av oktober räknas inte. November som normalt sett är årets gråaste månad har blivit vit. Känslan säger väl dock att det mesta är borta efter helgen och då får man halka omkring på snöns kvarlevor: isfläckar.  Jag måste byta till vinterdäck. Men först måste jag skotta fram bilen, jag vet att den är någonstans där inne under allt vitt.

Idag har jag som vanligt inte några avancerade planer. Det är verkligen ingen vidare sysselsättning på mig just nu, å andra sidan kan det vara rätt skönt att inte behöva planera så mycket utan göra det som känns aktuellt. Mest aktuellt just nu är att gå sista rundan på TW07. Hejdlöst roligt och snabbt tidsfördriv.

Tydligen så var det kaos på H&M i torsdags. Jag hade totalt missat den lanseringen, men i efterhand var det ingenting som kändes intressant ändå. Däremot vill jag ha Carin Westers Rollneck.

154126-58

Old-school.

Eftersom jag inte har något roligt att berätta slänger jag in min kompis Nicklas som får sköta snacket.

image57