Oskarshamn: del XI

Samtliga tentor avklarade. Drygt 6 timmars djup koncentration sätter sina spår. Helt tom i skallen för tillfället. Och sånt är ju aldrig bra. Inte helt omöjligt att jag försöker fylla upp till dess normala nivå med lite pilsner ikväll. Har endast en föreläsning kvar nu innan jag packar ihop och åker norrut. Kanske blir en liten klassfest ikväll också,  om jag orkar ta mig ur soffan.

Så vill jag också göra det till allmänt vetande att jag inte missat en enda lektion under min dryga månad här nere. Det har nog inte hänt sedan mellanstadiet. Nu är det tänkt att ni ska bli imponerade, tycka jag är duktig och få för er att jag tagit tag i mitt liv. Kanske.

Eller så är det bara en fas jag går igenom.

Oskarshamn: del X

Idag är jag glad. Tentan på Elen är klar. Visserligen gick det väl inget vidare, men nu slipper jag se fanskapet på ett tag iallafall. Imorgon väntar första Matte-tentan följt av en tenta i Datakunskap. Inte särskilt orolig för något av ämnena. Fast det är inte därför jag är glad idag. Fick precis klart med min praktikplats som gått och tyngt mig en tid. Dom närmsta tre veckorna kommer jag tillbringa på Vattenfall i Älvkarleby, vilket i sin tur innebär att jag kommer att vara hemma under den perioden. Hemma-hemma! Jag har inget problem med mitt boende här. Jag trivs i lägenheten, staden och med min klass. Jag kan inte heller påstå att jag längtar ihjäl mig till att åter få sova i mitt lilla pojkrum hemma i Månkarbo. Däremot saknar jag mina homies oerhört; lördagarna uppe hos Doo då man helt utan anledning bara super ner sig i brist på annat, samtidigt som Katten rycker i siktet på Cod med en upplandsbricka i knäet.

Nu ska jag ladda ner Oasis fantastiska album Be Here Now och bara njuta lite av stunden.

Oskarshamn: del IX

Godmorgon. Dagen kommer att tillbringas tillsammans med flera genomtråkiga böcker. Summeringen av helgen som just runnit iväg kan ha varit den mest enstöriga ever. Jag har sedan jag kom hem i fredags eftermiddag endast lämnat lägenheten för ett kortare besök hos en av stadens pizzabagare.

Pizzan som var en Hej Hej var för övrigt helt inbakad. Det är mycket som är konstigt här nere i södern. Mitt senaste besök resulterade i att jag fick bearnaisesås pizzan när jag bad om att få det till. Jag måste byta, men utbudet på pizzerior här i Oskarshamn är verkligen dåligt. För några veckor sedan hittade jag iallafall en. Jag parkerade bilen och gick in, väl där inne möttes jag av en 12-årig barnarbetare till pizzabagare samt en tapet som med all sannolikhet stulits från Historiska museet. Jag tappade aptiten och istället för att beställa frågade jag jugoslavbarnet vart Hantverkargatan låg och lämnade avskrapet snabbt. Sedan dess köper jag min pizza där en Ciao Ciao är helt inbakad och bean ligger på. Han har åtminstone rent, bakar snabbt gör han också.

Åter till min ensamma helg. Jag skulle egentligen ut för att testa på stadens uteliv igår, men vädret satte stopp. Det vräkte ner blöt snö och det fick mig att stanna inne. Dessutom hade jag ingen större lust till att ligga bakfull hela den här dagen, vilket garanterat hade blivit fallet. Jag har nämligen en teori om att sällskapets vältalighet påverkar personens alkoholintag. I det här fallet mig. Ju färre diskussioner och samtal som utbyts desto mer dricker man. Detta beror i sin tur på att man inte vill uppfattas som konstig, menlös och allmänt konstig, vilket blir fallet om man tar avstånd från båda dessa sysselsättningar. Pratar du är du sysselsatt. Dricker du är du sysselsatt med att supa dig full, vilket i sig också är en accepterad sysselsättning. Du har tagit avstånd från intetsägande diskussioner för att istället jobba på fyllan. Att du egentligen bara inte har något passande att säga och använder flaskan som ett redskap för att slippa uttala dig förtäljer inte historien. Och eftersom jag inte känner särskilt många kottar här nere skulle kvällen naturligtvis sluta så.

Observera att denna teori förstås inte gäller i Månkarbo där man alltid dricker för mycket, oavsett samtalens innehåll och mängd.

Oskarshamn: del VIII

Jag bor i ett hus fullt av dårar. Till en början fick jag intrycket att det var en lugn kåk med civiliserade människor, men den än så länge unga kvällen har nu bevisat motsatsen. Först dök en alkoholiserad herre upp och ringde på hela tredje våningens dörrklockor. Anledningen till att jag vet att han var alkoholiserad avslöjade jag på hans klädsel; Han bar en alkis-skinnjacka. En alkis skinnjacka  återfinns på bedrövligt klädda män i 40-50års åldern som inte handlat nya kläder sedan Palmes död. Han hade en sån. Han gjorde sig till och med besväret att spana in i mitt brevinkast. I en perfekt värld hade jag lugnt och behärskat öppnat dörren och knackat ner gubbjäveln för att sedan skicka ner han för trappan med en bruten nacke som följd.

Men den här världen är långt ifrån perfekt. Den är full av halvfärdiga Team Hardcore-spel som måste slutföras, halvdruckna ölflaskor som tappar smaken och trötta arslen som hellre halvligger kvar på soffan, trots att ens hem invaderas av försupna Vimmerbyslynor.

Strax efter alkisens försvinnande från trapphuset, som jag för övrigt väljer att kalla Kjell, kom så nästa idiot. Två.. människor(?) följt av en taxi-chaufför. Två kärringar trodde jag först, men redan där var hälften av gissningarna fel. Rätt svar istället; kärring singular tillsammans med blind.. människa(?). Trots gott om betänktetid kan jag inte placera fanskapet. Slutgiltiga svaret blir således: Tragisk blind människa i mörkröd skjorta.

Tragisk blind människa med mörkröd skjorta och singularet kärring bor mig next door alltså. En kärring som enligt fysikens alla regler redan borde ligga nergrävd dessutom, Så skräckfilms-läskig såg hon ut.

Det glädjer mig oerhört att det finns alkohol och redtube även i Oskarshamn. Så man på så vis enkelt kan tvätta bort den halvgalna stämningen i mitt trapphus och halvpackad ersätta den med snygga nyknullade tjeckiska damer.

Oskarshamn: del VII

Trots att jag kom först i tisdagskväll har veckan mestadels innehållit studier på ett eller annat sätt. Nästa vecka har jag tre tentor inom 24h, vilket känns sådär. Tummen upp för den planeringen.

Igår använde jag dammsugaren för första gången. Den låter som fan och när jag väl kom fram till soffan trodde jag att jag skulle bli vräkt samma kväll. Oljud i sin renaste form. Vet inte om det blev någon större skillnad, men rent mentalt (ha-ha-ha) slipper jag ju iallafall ett dåligt samvete för att jag aldrig städar. Förstår för övrigt inte vad det är för vits med att städa en gång i veckan när det ändå tycks hålla sig rent. Eller så är det som med allt annat, inte ens dammråttorna vill besöka mig här nere.

Imorgon ska jag ut och klättra i stolpar. Skönt inslag när det mesta i skolan just nu handlar om siffror i alla dess former. 9 meter upp i luften ska jag med hjälp av några häftiga skor komma. Det är mer än vad jag lyckades prestera som liten snorunge då vi fortfarande lekte i kojor och klättrade i träd.

Nu är det tänkt att jag ska laga middag och efter det blir det handboll framför tv:n. Må väl.

Oskarshamn: del VI

Har haft en ganska lugn och behaglig helg hemma i Månkarbo. Ett gott planerat schema har gjort så att jag har veckans första lektion först på onsdagmorgon. Så imorgon förmiddag styr jag ner mot Oskarshamn igen. Fyra-fem timmars pina för min redan utsatta rygg. Blir däremot lite fler stopp på vägen ner jämfört med vad det blev i fredags. Redan i Uppsala ska jag in och leta grönt, eftersom dom inte verkar ha någon sådan affär i min nya hemort.

Fredagen blev lugn, åkte upp till Doo och spelade lite Cod, drack några pilsner och tog ett nattbesök på Max för att fylla magsäcken med skit. På lördagsförmiddagen blev det årets första fotbollsträning, vilket var sanslöst roligt. Det kändes dock i ljumskarna dagen efter att man inte riktigt prickat in toppformen.

Gårdagen spenderade jag mest i soffan tillsammans med mina skolböcker. Två tentor nästa vecka vilket känns sådär. Jag har alldeles för dålig karaktär för att orka plugga 4-5h varje kväll, som kanske skulle behövas för att få ett riktigt tillfredställande betyg.

Vaknade tidigt imorse, åt frukost med mammsen, pluggade några timmar och somnade sedan med böckerna på bröstet framåt lunchtid. Vaknade alldeles för sent, så jag antar att det kommer bli en ganska sen kväll. Ska in i dvd-hyllan och röra om, med förhoppning om att kanske hitta något enklare tidsfördriv.

Den 2 februari kommer jag hem igen och stannar då under en längre period. Så må väl fram till dess och håll ett extra öga på bloggen.

Oskarshamn: del V

Min dusch som är ett badkar är ett helvete. Inte nog med att det är totalt omöjligt att duscha avslappnat i ett badkar har jag under den första tiden här nere saknat duschdraperi. Därför har plasten som soffan var inslagen i fått agera draperi den första tiden. En liten tillfällig lösning som funkat hyggligt. på det negativa kontot kan vi konstatera att det ser förjävligt ut å andra sidan. Det ser mer ut som en byggarbetsplats. Har iallafall köpt ett nytt nu, som förhoppningsvis är påväg hem i min Månkarbo-brevlåda i skrivande stund. Har ingen aning om vart man hämtar ut saker här, så det blev enklare så. Dessutom ska jag ju hem över helgen, så förhoppningsvis hinner den komma innan jag åker hem på tisdag eftermiddag. Ni ser själva vad draperiet föreställer nedan. Känner att jag behöver lite storstads influenser i mitt småländska småstadsliv.

image78

Den kollektiva trafiken är helt åt helvete här nere. Jag har räknat på lite olika alternativ som kan ta mig hem imorgon och det klart billigaste blir att åka bil. Tar visserligen lite extra tid än flyget, som jag hade tänkt gå på först. Men efter att ha räknat ut vad parkering på flygplatsen och transport från arlanda skulle ha kostat så blir bil drygt 60% billigare. löjligt. Dessutom slipper jag stressa till flygplatsen från lektionen. Desutom är det ju alltid en överhängande risk att få en sparkande ungjävel sätet bakom sig. Nu ska jag samla ihop tvätten, slå mig till ro framför tv:n och försöka se en handbollsmatch. Nåja, en halv åtminstone. Sen sparkar Napoli-Lazio igång. Grande Calcio!

Oskarshamn: del IV

Idag har jag likt alla andra vardagar här nere i Oskarshamn varit i skolan. Uppskattar halvdagarna med start på morgonen oerhört. Känns som man knappt är annat än ledigt. Har varit och klippt mig idag. Bildbevis finns nedan. Väldigt nöjd, även fast mina virvlar sätter begränsningar för vad man kan göra med min frilla. Orättvist.

Jag och några från klassen hade tänkt gå och bada idag på Oskarshamns äventyrsbad. Men det blåstes av efter att vi blivit varnade av en tvättäkta Oskarshamnare. Så ikväll blir det återigen lugnt. Förhoppningsvis får vi en tid till att lira innebandy på snart. Det innebär att jag måste fixa en ny spak. Orkar inte släpa med mig min mörkblåa vän från Månkarbo.

Har precis upptäckt att jag saknar en nagelsax. Dom var outsiders på saker jag skulle glömma. Än så länge är det bara två saker jag har saknat, vilket får ses som ganska bra. Plus för packningen.

1. Korkskruv
2. Nagelsax

image77

Oskarshamn: del III

Kortdag idag, igen. Fortfarande bara matte, fysik och kemi på scheman. På onsdag dyker iallafall datakunskap upp på eftermiddagen, vad det nu ska vara bra för. Jag hoppas innerligt att det inte är en massa bullshit om hur man hittar Caps Lock eller hur man gör ett diagram i Word.

Förutom skolan har jag hunnit med att fixa tid hos frisören imorgon eftermiddag. Ska bli skönt att bli några gram lättare. Har även fått tag på all litteratur jag behöver till skolan. Äntligen! Gick på ett helt studiebidrag. Väldigt dyrt för några böcker som man knappt vill läsa. 

på fredag åker jag hem över helgen, stannar tills på tisdag. Valde mellan att åka bil i 6h, buss i 7h, tåg i 4h och flyg 55min. Tro det eller ej, jag valde flygplans-alternativet.

image75

image76
Soffan, en väldigt bra investering.


Oskarshamn: del II

Första helgen nere i småland. Klart det kunde vart betydligt festligare, men än så länge går det mig inte på nerverna att tillbringa helgerna ensam här nere. Nästa helg ska jag dessutom åka hem över helgen, då jag har ett stiligt schema veckan därpå med första lektionen på onsdag.

Försökte få tag på en blomsteraffär igår, utan resultat. Det är helt uteslutet att det inte finns någon sådan, jag är väl helt enkelt för dålig på att leta antar jag. Jag gissar på att det är första lördagen sedan femte klass som jag använder till att plugga. Alldeles för mycket siffror och formler för att det ska fastna direkt på undervisningen. Känner mig väldigt lat. har knappt rört mig sedan flytten ner hit, måste verkligen ta tag i träningen. Som tur är finns det åtminstone ett gym på skolan. återstår bara att verkligen ta sig dit också, inte det enklaste har det visat sig tidigare.

Kvällen tillbringar jag tillsammans med J.P Chenet, Amy Winehouse och en överdos av COD4. Slänger in en bild också eftersom jag personligen tycker om att titta på bilder.

image74

Oskarshamn: del I

Varit här i drygt en vecka nu och det första utlåtandet är helt okej. Lägenhetens standard är över förväntan och området likaså. Tar ett tag innan man kommit iordning bara. möblerna är på plats, men det känns väldigt naket utan växter och saker på väggarna. Så det lär åtgärdas innan jag slår mig till ro.

Tufft tempo i skolan. Läst fysik och Matte hela veckan vilken är en riktig aha-upplevelse om man inte varit i närheten av ämnena sedan grundskolan.Kände mig tvingad att hitta någon sysselsättning bredvid studierna, så i måndags var jag iväg till Onoff och köpte ett PS3. Min bästa vän just nu.

Sovmorgon idag, gick ändå upp tidigt för att få ut så mycket som möjligt av förmiddagen. Precis ätit en nätt frukost och tänkte börja med lunchen om en dryg timma. Sedan till skolan för att få grepp om siffrorna igen.

***

Köpte pizza i lördags. Dom lägger bea-såsen direkt på pizzan när man ber om att få det till. Vart har man egentligen hamnat?

Snus

image73


Trots att klockan bara är tio på förmiddagen har jag redan hunnit med ett besök i Söderfors. Det var inte igår. Jag behöver ett friskintyg till på måndag och att försöka boka tid för sådant hos den vanliga doktorn tar alldeles för lång tid. Så det blev till att besöka företagsmottagningen som pappsen använder sig av. Smidigt. "I F K O U X H", lite pip-ljud och piss i en mugg så var det klart: Frisk.

På vägen hem köpte jag snus för första gången under det nya året. Nej, det var inget halvtaskigt försök till nyårslöfte som jag bröt. 37 kronor står det på dom nya prislapparna vilket är helt sanslöst dyrt. Man blir under den här tiden på året matad med realisationer överallt, samtidigt som dom här typerna höger priset.  Knäppt. Jag tänkte först ta ett längre utlägg angående detta med politisk inriktning, men jag inser att det nog är fel forum. Dessutom har jag inte fått något kaffe än.

Istället ska jag försöka komma igång med packningen. Om det inte är något bra på TV dvs.

2 dagar kvar.

image72


Klockan är halvsex och jag har ingen aptit alls vad gäller sömn. När jag senare idag vaknar är det två dagar kvar tills jag flyttar. Just nu kan kan inte hitta en enda anledning till varför jag gör det här. Det känns snarare som någon påtvingad försening av ett lumpen-år jag aldrig fick som nybakad student. Jag skulle helst av allt bara vilja vara kvar.