1 år.

Satt och gick igenom lite gamla dammiga mappar precis och hittade den här trevliga bilden. Den ser ut som en helt annan bil där än vad jag är van att se den idag. De tråkiga 16-tumsfälgarna, alla onödiga grejer i bakluckan, lilla bucklan på stötfångaren som Micke ordnade och som inte det vore nog står den för tillfället helt insnöad efter det lilla snöovädret som pågått de senasta dagarna. Nej, annat på sommaren då fälgarna växer, lacken reflekteras i solen och interior-sprayen har gjort sitt. Sen kan jag inte låta bli att tycka att hela bilden förstärkt av den där levande blomman i bakgrunden. Trots att jag som pollen-allergiker får stora snor-attacker pga. den.

Om två veckor har vi hängt ihop i ett år, jag och min vapendragare.


154126-29

Billigt. Kanske inte bra, men fint.

154126-28


Trots att jag lever på existensminimum fram tills på lördag kunde jag inte låta bli att handla lite igår. Två stycken skjortor från H&M blev det för det löjliga priset av 149:-/styck. Det är kanske inte så mycket kvalite att tala om då det är 65% polyester samt 35% bomull. Men för det priset får man väl inte heller räkna med någonting annat. Mökblå och himmelsblå landade färgvalet på. Jag hade från början siktat in mig på en vit skjorta, hittade dock ingen sådan som motsvarade mina förväntningar. Där är jag lite mer kinkig när det kommer till material-frågan. Jag har hejdlöst massa vita skjortor, dock ingen som tillgodoser mina behov till punkt och pricka. Vilken tur att det inte bara är en modefluga.

Idag har jag suttit vid datorn hela dagen i princip. Först kollade jag igenom avsnitt 2-6 av Fredrik Lindströms nya program Världens modernaste land som är riktigt riktigt bra. Kan inte minnas någonting den karln har gjort som inte har varit ett lysande tidsfördriv. När väl det var klart fastnade jag på hemnet några timmar. Hittade lite småtrevliga bostäder. Hade velat gå på en visning som var ikväll, men är ju tyvärr upptagen på annat håll. Återstår att se vad prislappen landar på då budgivningen kommer igång.

En dag för solglasögon

Även fast det inte är så värst varmt ute så är det ändå en fin vinterdag. Solen skiner och jag funderar på att gå ut på en liten promenad. Kanske dags att inviga mina  nya Ray Ban-solglasögon också. Köpte dem i början av december. En årstid då det inte finns så himla mycket sol att skydda sig emot. Jag hade ett par  RB 3211 tidigare som jag också var väldigt nöjd med. Men jag har alltid varit lite svag för  svarta plastbågar och när jag då hittade dem här på Åhlens City slog jag till efter ett litet övervägande. Det enda negativa är att man inte kan ha mössa samtidigt, vilket funkar hur bra som helst med mina tidigare bågar. Dem befinner sig för övrigt nere i alperna nu, om Kristoffer inte lyckats supa bort dem  dvs. vilket är ganska troligt ändå.

154126-27
RB 4077

Leverans från Asos.

Igår kom grejerna jag beställde för drygy två veckor sedan. En tjusig vårjacka, som också syns på bilden nedan och förutom den också en sjal. Jackan sitter helt okej, men skärpet är på tok för långt. Eftersom det inte bara är att göra lite hål här och där som i ett läderskärp tål det att funderas på hur allting ska lösas. Funderar också på att byta ut samtliga knappar till svart istället. Har det på min beiga Filippa K-trench och det är riktigt stiliga kontrast. Något liknande här tror jag skulle bli riktigt snyggt. Funderar även på att lägga in lite fler detaljer på ärmarna. Men det får nog bli ett senare projekt. Måste först och främst hitta ett tyg som passar både i nyans och material.

safarijacka

Ledig!

För att få ut det maximala ur en ledighet bör man ha ett jobb som man inte alltid vill gå till. Precis det passar in på mig just idag. Skulle  egentligen börja jobba klockan sju imorse. Nej, usch, fy, det  ville jag inte. Bytte så jag istället skulle gå på klockan fyra vilket lät ganska skönt i mina öron igårkväll. Idag kändes det också usch och fy, så jag lyckades till slut efter en massa samtil hit och dit byta bort även det passet. Så nu är jag ledig fram till onsdag eftermiddag. Känns väldigt skönt. Då får jag tid att  träna lite i lugn och ro  också, vilket jag verkligen behöver.

Var på privatfest i Uppsala i lördags, trodde det skulle va någon slags reunionfest från gymnasiet, men det visade sig att det mest var nya ansikten där. Kvällen slutade bra då jag stötte på annat folk från orten vid stora torget och vi delade en bulle hem.

Slänger upp en bild på mina nya Adidas Tie Break. Ibland finns det faktiskt ingening snyggare än ett par kritvita sneakers. Jag brukar kunna hålla mig ungefär två veckor innan första smällen kommer och då blir dem genast inte lika roliga längre. Någon som kan skvallra om något konstigt recept för att hålla skorna rena från vägsalt, oljefläckar och smuts i allmänhet?

154126-25


Rea-fynd.

Tidiga mornar börjar bli en trevlig vana. Vaknade lagom till att stöta på Micke hemkommen från jobbet samtidigt som jag stod med tandborsten i munnen. Trodde jag hade träning idag, men den var tydligen inställd så jag tog på mig ett extra arbetspass istället. Väldigt skönt att ha passen när man öppnar. Ensam i lokalerna, tystnad och vetskapen om att man kan ta allt i sin egen takt får av någon anledning tiden att gå så mycket snabbare. Tänkte åka ner efter att jag först tagit en dusch och sätta i mig en frukost i lugn och ro. För här hemma är det som oftast sällan något ätbart i kylen.

Det blev några saker på rean också. Hittade en stickad Ben Sherman-tröja som var nedsatt från 999:- till 299:-. Ett riktigt kap, både i mina och butiksbiträdets ögon. Fick också för mig att köpa en sån där rutig pyjamas som ser så skön ut att luffsa runt i. Jag har ju tidigare varit en morgonrocks-människa men av någon anledning lyckas jag alltid doppa ärmarna i saker. Hittade iallafall en fin pyjamas för 199:- på Åhlens. Den har redan börjat betala av sitt billiga pris. Sen lyckades jag också utnyttja mitt presentkort på Akademibokhandeln som jag fick av Maja i julklapp. Jag fick i utbyte mot det något sargade kortet böckerna; Familjegraven. Uppföljaren till Grabben i graven bredvid. Älskar den filmen, så jag antar att jag kommer roas av boken en del också. Män som hatar kvinnor. Den köpte jag mest för att den återfanns överst på topplistan. Borde väl betyda någonting. Sen var det slut på romanerna. När religionen blir ond heter Charles Kimballs betraktelse där titeln säger det mesta om bokens innehåll. Till sist blev det också en bok vid titeln Slumpen är ingen tillfällighet. Har läst igenom drygt hälften av den sistnämnda och det är helt klart intressanta saker. Sen kunde jag inte heller undgå rean på Adidas Concent Store. Det blev ett par Adidas Tie Break för fina 299:-. Jag kan verkligen inte sluta köpa vita sneakers! Men hey, varför skulle jag?

Bilder kommer upp under dagen. Ciao!

Men godmorgon!

Vaknade upp på soffan för drygt en halvtimme sedan utan att fatta någonting. Diskningen direkt efter att jag kom hem från jobbet igår måste ha tagit rejält på krafterna. Så kan det också gå. Skönt hur som helst att vakna tidigt utvilad och ha en hel dag till förfogande. Jag är ledig! Jag funderade först på att slå på någon film Micke fyllt datorn med under de dagar jag varit hemma i Månkarbo. Men varken The Holiday, Apocalypto eller The Prestige lockar för tillfället. Istället blir det nog att jag ställer in kroppen i duschen och beger mig ner på stan istället. Frukost på Wayne's blir det hur som helst. Här hemma finns bara massa drickbart. Duger inte åt en energikrävande typ som mig. Tar nog med mig kameran också, så vi får se vad photoshop och jag kan komma överrens om. Kanske några smala gränder i gamla stan.

Puls, som Norling skulle säga.

Är mitt uppe i en mycket hektisk vecka. Det jobbiga(?) är att det förmodligen bara är en av flera stycken den närmsta tiden. Än så länge går det bra att komma upp på mornarna iallafall. Jag börjar smått tro på påståendet att jag bara behöver runt 7 timmars sömn för att fungera som människa. Ska hur som helst ta morgontåget till Stockholm om 45 minuter för att jobba, sedan tillbaka igen. Fyra timmars restid om dagen är inte roligt. Förstår mig inte på människor som verkligen lever såhär i flera år. Hur orkar man?

Länge sedan jag pratade med Kristoffer nu. Han är kvar nere i St Anton, därför är bilden något missvisande. Den är från vårt lilla läger i Turkiet hösten 2005. Tror inte man kan tajma en skidsemester bättre än så, om man nu gillar att åka skidor. Men det var tydligen ganska lite där nere också. Sen får man förstås ta det för vad det är.


154126-24


Här är dagens gästartister i min ipod:
Napolen (samlade demos)
Oasis - Be Here Now
Promoe - Goverment Music
Dreamboy - EP
The Doors - The very best of

Make next left.

Shoppade lite igårkväll. Det blev en väldigt prisvärd safarijacka som kan komma till användning framåt våren då plusgraderna börjar komma tillbaka. Köpte förutom jackan också en orange-svart palestinasjal. Båda beställdes från Asos.com och bör väl trilla ner i brevlådan om cirkus 1,5-2 veckor om jag har tur. För två år sedan skulle jag aldrig i min vildaste fantasi kunna föreställa mig iklädd en palestinasjal. Vilken tur att jag fått lite självdistans sedan dess.

    Basic History: Den tunt vävda sjalen har sitt ursprung i mellanöstern. I västvärlden har sjalen idag blivit en accesoar för politiskt ställningstagande i konflikten mellan Israel och Palestina.

Att en sjal i sig kan betyda så mycket är ju ganska fascinerande på sätt och vis. Det som fick mig att tveka var frågan om jag verkligen vill förknippas med dessa vänstervridna småtomtar i sargade kläder och handmålade tygpåsar. Men eftersom jag inte är politiskt
154126-23 aktiv och mest ser mig själv som en ytlig jävel är det inte relevant för mig om sjalen accosieras med terrorgrupper, ung-vänster eller ökenråttor. Det relevanta är hurvida den är snygg eller inte.

Och ja, den är ju faktiskt riktigt snygg, praktiskt och väldigt prisvärd.



Två filmer att se.

Känner att jag varit lite dålig på att uppdatera den senaste tiden. Shame on me. Har åkt hem till Månkarbo över helgen eftersom jag var ledig och dessutom har träning tidigt imorgon. Har jobbat de senaste dagarna, därför har det mest blivit att man hamnat i soffan när man väl kommit hem utmattad. Har under de senaste dygnen hunnit med att sett både en och två bra filmer; Rocky Balboa och Night at the Museum. Den sjätte Rocky-filmen blev jag mycket imponerad av. Trodde det bara var ett taffligt försök att pumpa in lite pengar, men de hade verkligen lyckats sy ihop en bra story mixat med alla de ingredienser en Rocky-film måste ha. Ni vet; underdog, uråldriga träningsmetoder medan den brutalt mycket bättre motståndaren tränar i lite mer rumsrena lokaler,  en brutal fight där såklart Rocky tar emot sanslöst mycket stryk innan han kommer igång och förstås löpträningen uppför den välkända trappan. Snacka om nostalgitripp!
154126-22När jag ändå är inne på Rocky-spåret måste jag bara säga att den karln har hittat den ultimata tränings-outfiten. Hans gråa träningsoverall, svarta skinnhandskar, upprullade mössa och vita converse är ju hur grymt som helst i denna snöslaskiga årstid. Kanske ingenting att titta efter i sommar då trots allt David Beckham är snyggast i löparspåret.


 
Night at the Museum Handlar om Larry, som spelas av Ben Stiller. Hans fru kräver att han skaffar ett jobb för att han ska få träffa sin son. Larry tar det som erbjuds och får jobbet som nattvakt på Museum of Natural History.  Ett till synes lättsköt jobb visar sig vara ganska svårbemästrat då museumets samtliga celebriteter får liv varje natt och ställer till med både det ena och andra. Robin Williams och Owen Wilson är två andra kända ansikten som färgar filmen ännu mer. Den här filmen går för fullt på biograferna i Storbritannien för tillfället och jag förstår faktiskt inte varför den inte blivit omtalad i sverige än. Eller är det bara jag som missat något? Kort och kott en jäkligt skön film som jag nästan skulle vilja slänga in i genren bland julfilmer. Jag skrattade många gånger.

Sömnen som försvann.

Suttit uppe halva morgonen nu och klippt och klistrat med lite fräschare look på bloggen. Resultatet ser du naturligtvis framför dig. Relativt nöjd, lite detaljer här och där som jag tänkte putsa lite mer på imorgon när jag vaknar. Trodde jag skulle somna tidigt ikväll eftersom jag inte var den piggaste människan runt 22-nyheterna. Nu blev det såhär istället och det är ju betydligt roligare än att sova. Bara jag inte sover till tre imorgon är jag nöjd.

Har varit hemma i Månkarbo i sex dagar nu. På onsdag börjar jag jobba igen och det känns väl inte jätteinspirerande. Men man kommer väl in i det direkt kan jag tänka mig. Skönt att vara hemma och slippa springa till affären så fort man blir sugen på någonting. När jag köper mat köper jag det jag behöver för stunden. Eventuella frestelser som kan tänkas komma läggs helt enkelt åt sidan. Mycket pengar spar man också.

Tänkte slå en signal till Caliroots imorgon och höra om man eventuellt kan plocka upp beställda varor på någon sunkig adress i Stockholm. På det sättet spar jag både pengar och tid.

Kollade igenom mina mappar på datorn tidigare ikväll. Fan vad mycket gamla roliga grejer man stöter på hela tiden. Bilden nedan ser bara lagom skön ut. Den är från februari 2006 när jag och Gustaf tillbringade en vecka i Sharm El Sheijk i Egypten. Det är vid såna tillfällen jag bara blir så sugen på att hoppa på en bartenderutbildning och dra till medelhavet en sommar. Ett par stora Levi's 501 och en svart Velour t-shirt ser bra ut i eftermiddagssolen.



Vespan & jag.

Tänk att man skulle få användning för vespan mitt i vintern också. En fördel med att snön aldrig verkar ligga kvar den här vintern. Gick egentligen ut i garaget för att rota fram cykeln, men när vespan stod där bredvid kändes det lite som att det var meningen. Att det var meningen att jag skulle komma fram smidigare eller  bara ramla och bryta några ben förtäljer dock inte historien. Jag, som hade varit inställd på en lång tripp på cykeln kunde istället ta mig fram smidigt på den spegelblanka asfalten. Ett litet tag var jag lite orolig för öronens fortsatta hälsa, men dem tinade upp igen så fort vi fick komma in i värmen.

Trots den sena timmen vaknade jag ovanligt pigg för att vara en nyårsdag. Många människor inklusive mig själv brukar ha en tendens att dra i sig lite för mycket kvällen innan. Slängde i mig några glas vatten och började odla upp ett intresse för pizza i smaklökarna. Åkte och hämtade min beställda pizza på Brorsans, som nyligen bytt tillbaka till de föregående ägarna igen. Dem är bäst i trakten för tillfället och petade nu ner video-pizzan i svanby till andra plats. Pizzorna i Tierp är en hel vetenskap.

Det här måste vara en av årets bästa dagar för pizzabagare. Dels för att knappt en fullt frisk människa idag kan hålla sig från att bli bakfull den har trationsfyllda dag. Pizza är trots allt världens bästa bakis-mat. Men även de personer som inte suktar efter pizza är väl ändå såpass trötta att de inte orkar ställa sig vid spisen själva. Det som är till pizzabagarnas nackdel är alla nyårsklöften om sundare kost. Men hur många bryr sig egentligen om dem dagen efter?

Mycket riktigt, pizzabagaren hade haft en fullspäckad eftermiddag, när frågan kom på tal.



Outfit: Nyårsafton 2007

154126-17

Ullrock, Zara Man
Kavaj, J Lindeberg
Fluga, okänt
Skjorta, Ben Sherman
Jeans, Nudie slim Jim