Gott nytt år!

154126-16

Borg i en klass för sig.

Råkade snubbla över H&M:s pressbilder för vårens kollektion. På den officiella hemsidan hade man lagt fokus på skjortan och koftan, men det är shortsen som verkligen tilltalar mig. Skitsnyggt! Kanske inte blir så funktionellt i vår, men lagom till sommarvärmen blir det inte mycket bättre. Har länge vart ute efter ett par riktigt korta vita tennisshorts. Sådana som Björn Borg körde med på sin aktiva tid. Helt klart en av idrottsvärldens största modeikoner genom tiderna. Kommer återigen göra ett försök när sommaren närmar sig att hitta ett par. Dem och en kritvit nystruken pikéskjorta från Fred Perry eller Ralph Lauren. Oh yeah!

154126-15 HM S/S

Varför just dessa småtråkiga aktörer kanske någon frågar sig? Well, jag är ärligt talat ganska trött på alla designmärken som hoppar på varenda ny trend som dyker upp. Fred Perry och Ralph Lauren (Lacosté framförallt) har en historik och en långvarig kärleksaffär med pikéskjortan. Precis som Levi's och Lee har med jeans, som Dockers med chinos och Adidas med sneakers. Det känns mer som äkta kärlek än ett tråkigt försök att tjäna mer pengar.

Outfit: Juldagen


Gustaf och KarlKarl, t h:
Kofta från The Stray Boys
Kavaj från H&M
Linne från Dolce & Gabbana
Kostymbyxor från H&M
Stövlar från Rizzo.










Ifound ipod.

Ipod nano
Jag satt och trasslade med en Ipod nano halva natten och morgonen igår. Pappa hade fått en i julklapp från ett företag, den lade jag beslag på direkt. Visserligen har jag redan en, men den kändes väldigt gammal då milimetersmala nanon med färgskärm dök upp. Visserligen kan den bara hantera 2 GB, men det känns faktiskt som det kvittar. Igår lyckades jag äntligen(!) få ordning på pluginet i Winamp som gör att man kan synka Ipoden i den PC-vänliga spelaren istället. Egentligen tycker jag inte särskilt mycket om Apple då de tvingar på kunderna en viss programvara för att man ska kunna få deras mp3-spelare att fungera. Att Apple gör världens bästa och snyggaste datorer och de stilrenaste mp3-spelarna är en annan sak. Det är mer en principfråga. Laddade min nya kompis med bland annat dessa album:

Ebba Forsberg (Ebba Forsberg), Jackson Five (The ultimate collection), Isobel Campbell & Mark Lanegan (Ballad of the broken seas) och Bob Marley (Kaya)



Micke ringde lite tidigare ikväll från London. Lyckades nätt och jämt höra vad han hade på hjärtat men han befann sig tydligen på sin gamla stampub i östra London. Killen som han åkte tillsammans med hade tydligen en god vän som jobbade ganska högt upp på en av de grymmaste klubbarna och hade fixat både det ena och andra till deras nyårsfirande. Tänkte lite smått oengagerat kolla upp om det går några billiga flighter till London imorgon. Det gör det med all säkerhet inte alls. Det säger väl det mesta när Brittish Airways är det billigaste alternativet.

Mellandryg-rea.

Jag blev kvar i Stockholm i onsdags ändå. Mellandagsrean gjorde att allting hade gått helt fel och massa saker som skulle vara färdiga stod fortfarande orörda när jag kom till jobbet klockan halvfyra på eftermiddagen. Eftersom jag arbetade det sista passet fick också jag vara kvar en timme extra för att försöka få ordning på allting inför torsdagen. Juste. Åkte hem, lagade lite mat, tittade på tv filmer och somnade i en nybäddad säng.

Dagen därpå gick jag upp i lagom tid för att slippa alla julgalna-människor. Dels tidpunkten trodde jag var till min fördel: vem släpar med sig familjen ut och shoppar klockan elva på förmiddagen? Dessutom valde jag att åka till Kungens kurva för att se om Media Markt hade några trevliga erbjudanden, eftersom jag redan dammsugit alla hemelektronik-kedjor inne i stan dagen innan.

Mycket riktigt. Inne på Media Markt hittade jag ett PS2 mini för 990 SEK, vilket jag tyckte var hejdlöst bra. Eftersom jag är en sån där som bara tycker om fotbollsspel passar det mig utmärkt. Var först inne på att köpa ett Xbox 360 premium, men det kändes lite i överkurs. Kommer ju ändå tröttna på det inom en inte allt för avlägsen framtid. Konsolen blev det hur som helst. Plus två spel. Pro Evolusion Soccer 6 som Georg berättat ska vara flera gånger bättre än min favorit: Fifa. Köpte även Call of duty 3.Mest för att Cod 2 är så sanslöst roligt - på PC. Kanske lite orättvist att säga att det var ett felköp efter 30 minuters spelande, men än så länge är spelet betydligt enklare och lättstyrt via PC. Men jag kanske lär mig.Känner jag mig själv rätt kommer jag förmodligen att börja tokhandla tv-spel nu.

PS2

Ikväll är det fredag. Sånt man inte tänker på när man är ledig. Språkade med Lars tidigare som menade att det kändes som söndag och jag är väl lite inne på samma spår. Fast utan en massa fotboll då. Om två dagar är det söndag på riktigt, även nyårsafton och jag har inte en aning om vad jag ska göra. Men det brukar lösa sig.


James Brown-relaterat.

Jag tycker också att man idag kan skänka The godfather of soul en tanke, som natten till idag avled på ett sjukhus pga. lunginflammaton. Trots att James Brown mest höll sig till R&B är han en av anledningarna till att hip-hopen utvecklades i den riktning den gjorde.

Det finns väl knappt en icke hörselskadad människa i den västerländska världen som inte har hört låten "I Got You (I Feel Good)". Personligen lyssnar jag inte allt för mycket rått James Brown-material, utan det handlar mer om sköna samplingar som gjorts på Browns material. Personligen anser jag att det knappast går att få ett trevligare sound än om man blandar house, funk och en helvetetes massa blåsinstrument.

Igår när jag gick till sängs hade jag planerat att gå upp tidigt för att eventuellt ta mig in till Uppsala för att dammsuga elektronikvaruhusen. Jag har småfingrat lite på en 32" lcd-tv från Samsung som det nu i mellandagarna är ett riktigt bra pris på. En extern hårddisk på några hundra GB blir det nog också aktuellt med. Går att få tag på precis ovanför tusenlappen. Hur som helst, vaknade tidigt gjorde jag ju aldrig. Så jag spar mig helt enkelt till imorgon, eller onsdag. Det är trots allt juldagen idag, en dag av traditionens makt som oftast brukar sluta i någon slags karate-fylla. Har inte riktigt bestämt mig om det blir en i år också. Micke och jag pratade om att skippa alla extra kalorier i år och ta några nya rullar på bio istället. Riktigt sugen på att se Göta Kanal 2: Kanalkampen, även fast den har fått usel kritik. Det fick visserligen Hälsoresan också och den var varken bra eller dålig. Men ett bra tidsfördriv och det tror jag den här filmen också kan vara.

Skulle verkligen behöva en ny vit skjorta. Tänkte kolla vad Filippa K och whyred har att erbjuda där imorgon, rea eller inte.

God Jul!

God Jul!

Feels good to be home. Julstämningen är några hundra procent högre här hemma än i lägenheten i Stockholm. Närmaste vi kommer en julpryl där är väl tallen som står utanför balkongen. Jobbade hela dagen igår, inhandlade sen de sista julklapparna innan jag och Micke tog bilen upp till Månkarbo respektive Tierp. Var ganska trött eftersom det inte blev särskilt många timmars sömn natten till igår. Sov några timmar och vaknade sedan pigg klockn fyra i morse. Fördrev tiden med att kolla Sällskapsresan II för sisådär 173:e gången. Sansalöst bra film, även om ettan är snäppet värre. Sen lyckades jag iallafall somna om och vaknade lagom utvilad framåt ett. Tog en promenad fram till macken där jag hämtade ut mamma och pappas julklapp i ATG-tjänsten.

Ingvar Oldsberg skötte sig väl okej som stand in, även fast jag inte förstår varför han skulle hålla på och sjunga. Snart serveras maten, det absolut bästa med julafton. God Jul!

I dålig sits.

Hade planerat att ta några timmars julklappsshopping på stan idag, innan jag började jobba vid fyra. Dessa planer grusades dock då jag vaknade aningen sent och noterade att klockan inte var något annat än tre på eftermiddagen. Kanske inte allt för genomtänkt att sitta uppe och glo massa film fram till klockan sju på morgonen.

Efter jobbet mötte jag upp Lars och Johan vid Medborgarplatsen. Väl där lade vi beslag på ett ledigt bord på en öppen pub på en folktom gata. Senare dök också Patrik upp och även fast det rådde delade meningar om den fortsatte kvällen föll till slut det demokratiska beslutet på Sturecompagniet. Jag och Patrik tröttnade ganska snabbt och tåg en taxi hem. Väl där började den första av två filmer den här kvällen att rulla. Kalle och Chokladfabriken följt utav Wedding chashers. Båda mycket sevärda filmer, i min mening. Roligt att se Johnny Deep i en karaktär som man inte riktigt är van att se honom i.

Imorgon är det min sista chans att fixa de sista julklapparna! Jag måste upp runt nio för att hinna med mina ärenden innan jag börjar jobba vid elva. Eftersom jag inte slutar förens klockan åtta har jag ingen möjlighet att ordna det senare på dagen heller. Alternativt sover jag en kvart till och bestämmer på förhand vilka gator jag går igenom. Och ja, en kvart är alltid en kvart för en morgontrött Karl-Henrik.

Sen är det bara en jätteliten bit kvar till julafton. Kan inte minnas att jag upplevt en julafton utan snö tidigare. Känns faktiskt otroligt trist.

Första julklappen!

Helt slutkörd efter ett långt arbetspass. Pga. mitt krångel i dyngnsrytmen i söndags blev det inte särskilt många timmars sömn i natt. Förmodligen en anledning till att jag känner mig helt färdig just nu. Har fått min första julklapp och nyfiken som jag är kunde jag inte hålla mig till den 24:e. Två stycken jättefina muggar från Filippa K. Det som var extra roligt var att jag spanat länge på dem och verkligen tänkt köpa en uppsättning själv. En kollega på jobbet hade inte riktigt lika fin smak och kände ingen direkt glädje över muggarna. Så dessa faller även dem i min ägo snart då jag ska få köpa dem för lite pengar.

Filippa K-muggar
Foto: Designonline.se

Har nu slängt i mig ett halvt paket pyttipanna, två stekta ägg och en massa rödbetor och känner mig proppmätt. Till dessert serverades det även en alldeles för stor kanelbulle. Rocky&Drago ska bara få göra sitt för den här säsongen, sen är det sängen för min del. Ska upp före tuppen och börja jobba klockan sju imorgon - tills klockan åtta! Om jag är människa i morgonkväll är det verkligen en bedrift.

Trevligt skofynd.

Ägnat i stort sett hela kvällen i soffan med min laptop i knäet. Surfat runt på en hejdlöst massa sajter för att hitta något juste kap. Det mest prisvärda återfanns hos Caliroots som hade ett riktigt bra pris på Nike Air Force 1 Mid. 699 SEK för dessa otroligt sköna och snygga sneakers är bra. Framförallt med tanke på att det är en sko som aldrig kommer att bli omodern. Den har en historik som säger lite mer än de flesta.

154126-5          154126-6
                        Foto: Caliroots.se

Tog en promenad förbi gullmarsplan och inhandlade kvällens middag. Pasta Carbonara blev reslutatet och den gled ner fint i min tomma mage. Sitter just nu och väntar på att ett herrans liv ska dra igång. Den mycket respektingivande Mikael Persbrandt är gäst och jag ser fram emot ett grymt underhållande program.

Jag har lyssnat på sjukt mycket Big Mama Thorntons album The Original Hound Dog de senaste dagarna. Ett tips om något.

Goldentime.

Jag har sovit jättelänge idag. Det ska bli intressant att se hur jag ska lyckas vända tillbaka det här på ett smidigt och effektivt sätt. Under dagen ha r jag försökt färdigställa något som kan likna en önskelista. Mina föräldrar blir säkert överlyckliga att den trillar in mindre än en vecka innan julafton. Men känner jag min far rätt så spelar det mindre roll då hans julklappar brukar inhandlas drygt en kvart före Kalle-Anka.

Well, här är resultatet iallafall:

Önskelista
1. NY-Yankees keps från New Era.
2. Badbyxor från Frank Dandy.
3. Turkiskt te från Turkiet.
4. Digital systemkamera från Canon.
5. Konst från Roy Lichtenstein.
6. Glasögon från Marc Jacobs.
7. Concealer från i.d Makeup.

Bastu, Berns, bira och total blackout.

Lördagen blev ett riktigt sjöslag. Andreas bjöd på en tidig julklapp och ordnade ett rum på Berns till mig och Micke. Jobbade fram till 17 och gick efter det raka vägen till Centralbadet där jag mötte upp Mikey. Väl där inne gjorde vi ett tappert försök att stilla våra dåliga samveten med att simma hejdlöst fram och tillbaka i drygt en kvart. Man är inte i toppform längre, den saken står klart. Efter det landade vi i baren och svalde kvällens första alkohol. Bubbelpoolen och Bastun fick också ett varsit besök innan vi bokstavligt talat lämnade in handduken och knallade mot Berns.

På hotellet mötte Patrik upp och vi beställde upp lite mat innan vi tog trapporna ner till den nya nattklubben. Har inte varit där sedan de byggt om, så det var någonting jag såg fram emot. Svårt att göra en rättvis bedömning att stället då vi var där i lite väl god tid och stämningen kändes ganska stel. Inredning- och musikmässigt var det dock en riktig höjdare. Vi drack några bira och tog sedan en bulle till Hotellet. Också där förstagångsgäst. Rätt väntat väldigt mycket skjortor där, men musiken var verkligen nånting. Tung house -  kan inte bli bättre!

Vidare till Solidaritet efter det där vi tillbringade resten av kvällen. Kvällens sista timme blev ett enda inferno av snefylla. Vet fortfarande inte riktigt när och hur jag kom hem, men jag vaknade med en av de värsta bakfyllorna i hela mitt liv, tre timmar efter att vi skulle ha checkat ut. Tunnelbanan hem till Skärmarbrink var aldrig något alternativ. I taxin hem hann vi knappt ut ur gamla stan innan jag hade spytt ner baksätet till chaufförens stora förtjusning. Framåt sju-tiden tidigare ikväll blev jag äntligen människa igen efter att ha fått i mig två alvedon och en halv pizza.

Hade egentligen tänkt åka hem till Månkarbo ikväll, men av förklariga skäl var det aldrig något alternativ att sätta sig i bilen för de 10 milen upp till norduppland. Har istället ägnat kvällen framför tv:n; Gudfadern II, The boondock saints, Tomten är far till alla barnen och fantastiska Patrick Bateman i American Psycho. Jag har även trösthandlat lite över nätet. Det blev den grymt coola retro-väskan från SAS. Det är en kabinbag som delades ut på en SAS-flight till samtiliga nordiska deltagare i sommar olympiaden i Tokyo 1964. Som träningsväska blir det inte bättre än så.



SAS retro-väska

Introdution

Kunde inte låta bli. Efter att ha hoppat runt och hittat nya väldigt läsvärda bloggar hela kvällen. Varför inte köra en på egen hand? Om det kommer att fungera som en ventil ut till ingenstans, någon slags Kalle-Anka-terapi eller om det bara kommer bli ett extra minneskort och ett småtrevligt tidsfördriv. Ja, det får framtiden utvisa.

Just nu är jag alldeles för mycket rookie för att överhuvudtaget få någon ordning på det hela rent stilmässigt. Och för en ytlig jävel som mig är det ett stort problem. En bra produkt är aldrig en bra produkt utan en fin paketering. Kloka ord för att vara halvsju på morgonen.